Aanpak Eikenprocessierups Westermaat Campus

Op Westermaat Campus gaan we het groenbeheer komende 5 jaar transformeren van standaard beheer naar beheer op basis van Biodiversiteit. Hierdoor komt er meer aandacht voor verschillende soorten. Dit past in ons beleid dat we een Groen en Duurzaam bedrijventerreinen zijn. De transitie zal bijdragen aan een aantrekkelijke omgeving voor onze medewerkers en bezoekers en zal helpen in de bestrijding van de Eikenprocessierups. In april 2020 is gestart met de uitvoering.

Gevolg hiervan is vitaliteit van medewerkers en behoud c.q. versterking van de vastgoedwaarde. Na de transitieperiode van 5 jaar is de verwachting dat de beheerskosten zullen dalen.

Eikenprocessierups


Opening van Horecagroothandel Hanos op Westermaat Campus 

Hanos zal werkgelegenheid bieden aan ruim honderd mensen. Met het vestigen van Hanos komt er weer een mooi bedrijf op Westermaat Campus. Anno 2018 telt het Apeldoornse familiebedrijf 19 vestigingen, waarvan twee in België. Inclusief de dochterbedrijven zijn er ruim 3.700 mensen werkzaam. De omzet groeit elk jaar, vertelt algemeen directeur Frits Kroes: "We hopen dit jaar de grens van één miljard te overschrijden".

De twintigste vestiging komt dus op Westermaat Campus: Op de hoek van de Rondweg en de Europalaan. Een centraal gelegen locatie, vlakbij de A1, "Een mooie zichtlocatie", aldus Kroes. Het pand telt twee verdiepingen. Totale oppervlakte: bijna 20.000 vierkante meter. Totale investering: circa 30 miljoen euro. De toegang komt aan de kant van de John Maynard Keynesstraat, naast de Wash Carwash. 

“WATTjemoetweten.nl”

Betreft de Informatieplicht Energiebesparing die geldt van 1 juli 2019 voor bedrijven die meer dan 50.000 kWh of 25.000 m3 per jaar verbruiken. Klik hier voor meer informatie.

Camera in beeld

Medio 2014 is de Nationale politie gestart met het programma Camera in Beeld.
Dit naar aanleiding van de grote behoefte vanuit de opsporing.
Naar aanleiding van diverse grootschalige onderzoeken kwam steeds vaker het verzoek naar voren, dat het zo mooi zou zijn om vooraf al te weten waar opsporingsmiddelen zoals camera’s hangen. Camera in Beeld verzameld gegevens over camera’s waarna die worden ingevoerd in een database. De gegevens in deze database zijn alleen beschikbaar voor geautoriseerde mensen binnen de opsporing en maken zichtbaar: 

1.    Wie is de eigenaar van de camera.
2.    Wie is de contactpersoon (persoonlijke bereikbaarheidsgegevens)
3.    Hoe lang worden de beelden bewaard.
4.    Wat moet de opsporing doen om de beelden te krijgen.
5.    Wat ziet de camera ( zichtveldfoto )
6.    Hoeveel camera’s zijn er. 

Voor alle duidelijkheid: Camera in Beeld beschikt niet over live beelden, maar maakt gebruik van een zichtveldfoto om vast te stellen wat de camera ziet. Deze zijn dus niet voor derden beschikbaar. Camera in Beeld draait binnen een beveiligde omgeving op het politie netwerk. Camera in Beeld beschikt nu al over meer dan 230.000 cameraposities en is een belangrijk onderdeel van de Opsporing geworden.

Nu al is duidelijk dat Camera in Beeld rendement oplevert voor de Branche -organisatie, Justitie en de Politie. De opsporing kan nu vooraf al vaststellen of men wel of niet moet investeren op een camera. Door optimaal gebruik te maken van Camera in Beeld hoeft de politie minder vorderingen uit te schrijven en is het ook niet nodig dat eigenaren van camera’s beelden verstrekken. Dit komt voort uit het feit dat de bewaartermijn bekend is en dat men kan zien wat de camera opneemt. 

Voor de toekomst zal het buitengewoon fijn zijn als er vele cameraposities binnen het programma Camera in Beeld bekend zijn. Dit gaat alle partijen helpen en zeker de opsporing. 

Onder andere kunt u uw camera (s) aanmelden via: 

www.politie.nl/cib

Hier kunt u ook meer informatie vinden over Camera in Beeld.


Verkeersafwikkeling Europalaan richting A1/Centrum Hengelo

 

De gemeente had deze situatie al onderkend en de nodige afstemming met de gemeente Borne gedaan. 

Planning: Eind 2019/Q1-2020 wordt de VRI installatie op deze kruising aangepast en komen er 2 rijstroken ri A1 (Borne wordt 1 afslag rijstrook (nu 2)


BLOM OPLEIDINGEN Tweede nationale onderzoek veiligheid intern transport

Drie jaar na de eerste keer in 2015, deed BLOM opleidingen voor de tweede maal onderzoek naar de veiligheid in de wereld van de interne logistiek. Wij spraken met Roy Groothuis, operationeel directeur van het opleidingsbedrijf én volgend jaar columnist voor dit blad, over de verschillen tussen de beide onderzoeken én over hoe zijn markt ervoor staat qua veiligheid.

BLOM kennen de meeste mensen van de opvallende hoofdvestiging tegenover de Ikea in Hengelo. ‘Maar we hebben 20 opleidingslocaties, verspreid over het hele land’, vangt Groothuis aan. ‘We leiden jaarlijks zo’n 20- tot 24.000 heftruckchauffeurs op en daarmee zijn we de grootste speler in de markt. We verzorgen trainingen in onze vestigingen, maar ook maatwerktrainingen bij de klant op locatie. We leren mensen veilig om te gaan met een heftruck, een orderpicker of een combi-hoogbouwtruck.’

TMS

Heftruckcertificaat
‘In de Arbowet staat, dat je een goede, een deugdelijke instructie moet hebben gehad, voordat je op zo’n machine gaat zitten.
Als bewijs daarvan krijgen cursisten een certificaat, waarvoor ze iedere vijf jaar op herhaling moeten. Dat moet ook wel, want er verandert veel en sowieso is het goed om kennis op te frissen. Bovendien zie je vaak dat de routine erin sluipt, dat alles snel moet en er is ook veel machogedrag in ‘onze’ wereld. Dat leidt onherroepelijk tot ongelukken of incidenten. Maar
ook opdracht- en werkgevers zijn daar medeschuldig aan, door de toenemende druk die ze hun medewerkers opleggen.’

Om inzicht te krijgen in de veiligheidssituatie in warehouses en vooral ook om te kijken naar de verbeterpunten, kwam BLOM opleidingen met het nationale onderzoek. Bijna 500 heftruckchauffeurs namen de moeite om de vragenlijst in te vullen. Opvallend aan de respondenten: het stijgende percentage vrouwen (2015: 5%, 2018: 12%), al moet wel gezegd worden dat in 2015 meer dan het dubbele aantal mensen de vragenlijst invulde: zo’n 1100.

Stress belangrijke factor
Wat vooral opvalt, is dat de werkdruk in de interne transportwereld is toegenomen, waarbij veel invullers van de enquête aangaven dat er te weinig mensen zijn voor het werk dat moet gebeuren. Toch geeft een dikke 70% van de mensen net als in 2015 aan tevreden te zijn met het werk. In 2018 geeft ruim 30% aan trots te zijn op de organisatie waarvoor hij of zij werkt. Dat is een flinke stijging ten opzichte van drie jaar geleden. Inzoomend op de stress tijdens het werk: bijna 40% geeft aan nooit stress te voelen op de werkvloer, dat was in 2015 slechts 10%.

Maar de hoeveelheid stress die de anderen ervaren, is juist wel toegenomen. ‘Het percentage respondenten dat dagelijks en wekelijks stress ervaart, is gestegen van 22,3% in 2015 naar 33,7% in 2018.’ Daar komt de veiligheid om de hoek kijken, een speerpunt van de praktijkgerichte trainingen van BLOM opleidingen. ‘Onze cursisten zitten niet in de schoolbanken, maar krijgen theorie-instructie in de praktijk. Natuurlijk krijgen ze wel een boek, om zich voor te bereiden en we hebben ook online methodes om leerdoelen te halen. Maar het overgrote deel is praktisch, dat werkt ook het best bij onze doelgroep.’

Vrouwen en gamers
‘Bewustwording, veilig werken en efficiency zijn de doelstellingen voor een goede heftruckchauffeur. Veel rij-uren maken is belangrijk. We hebben bij ons onderzoek gekeken naar werkdruk, plezier, leeftijdscategorieën, de verhouding man/ vrouw, schade en ongevallen. De werkdruk sprong er enorm uit. Die wordt steeds hoger: minder kosten, minder personeel, dat is het streven. Wat ook opviel: de trend van meer vrouwen in de logistiek zet door. Ook logisch: vrouwen zijn veilige en rustige rijders, leert de ervaring. Bedrijven die op zoek zijn naar heftruckchauffeurs, moeten het zoeken bij vrouwen. Of bij gamers. Van hen is de oog- hand-voet-coördinatie goed ontwikkeld, heel belangrijk in de interne logistiek.’

Volgens Groothuis is er wel steeds meer aandacht voor veiligheid. ‘Ook economisch gezien is dat belangrijk. Logisch: ongelukken zorgen voor veel extra kosten. Bijvoorbeeld ziektekosten, of voor vervanging van materiaal. Maar ook qua tijd: als er een ongeval gebeurt, moet er vaak opgeruimd worden. En stilstand is een kostenpost.


Meld uw camera aan bij de politie

Camerabeelden helpen de politie bij het oplossen van inbraken, overvallen en andere misdrijven. Heeft u een of meer camera's aan uw bedrijfspand hangen. Laat het de politie weten.

U kunt uw camera's aanmelden via www.politie.nl/cib

Klik hier voor het gehele bericht.

Traffic Information Monitor: TIM


Twente Mobiel besteedt momenteel extra aandacht aan een speciale vorm van reisinformatie : Traffic Information Monitor (TIM). In Twente hangen op 14 locaties verkeerscamera’s, zoals langs de A1 en de A35. Op de Westermaat  is één camera gericht op de Rondweg en een tweede op de Bornsestraat.

Voor vertrek kunnen automobilisten de beelden bekijken en zo beter hun reis plannen.

De beelden worden niet opgeslagen en de kentekens en gezichten zijn niet herkenbaar. Het enige doel van de camera's is om te laten zien hoe druk het is op de weg.

Nieuwsgierig ? Kijk op timweethet.nl. De tab controlroom laat alle camera's zien en onder  facts & figures is meer informatie over de werking van TIM te vinden.

Timweethet

WestermaatCampus-4 Blom opl

Te huur:

Bedrijfs/kantoorruimte te Huur op de Westermaat Campus

Bedrijfsverzamelpand Roja Vastgoed
Adam Smithstraat 41
7559 SW Hengelo

Bedrijfsruimten van 40-80 m2
Bijzonderheden:
- Vaste- en Variabele huurperioden
- Zichtlocatie aan de Rondweg/Bornsestraat

Meer informatie: 074 – 376 40 44 (dhr R. Groothuis)Uitnodiging uitreiking certificaten Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) Westemaat Hengelo

Op 12 juli 2016 heeft de KIWA het bestaande KVO certificaat voor de bedrijventerreinen  Westermaat voor 3 jaar verlengd (2016-2019).De uitreiking staat gepland in de Week van de Veiligheid (10 -14 oktober)

KVO is een niet-vrijblijvende samenwerking tussen de gemeente-politie-veiligheidsregio/brandweer en de ondernemersverenigingen op het gebied van Veiligheid en Leefbaarheid.

De KVO werkgroep heeft een nieuw Plan van Aanpak met actiepunten opgesteld welke de komende jaren worden opgepakt. 'Wij nodigen u uit om bij de uitreiking van de Certificaten door de heer Jeroen van der Geest, voorzitter OV Westermaat, aanwezig te zijn.

Datum:       maandag 10 oktober 2016
Tijd:            16.30  – 17.30 uur
Locatie:       SWB, Wegtersweg 14 te Hengelo

Voor een hapje/drankje wordt gezorgd, daarom willen we graag weten of u hierbij aanwezig kunt zijn. Graag even een korte reactie naar:
Secretaris werkgroep KVO Westermaat Hengelo

M. 06 27 740 969 of E. j.hommersom@klapwijkparkmanagement.nl of via het secretariaat van de OV WestermaatNieuwbouw Sensata Technologies

De eerste schop voor de nieuwbouw van Sensata Technologies B.V is de grond in. Op vrijdag 2 oktober 2015 ging Schröder Vastgoed aan de slag. In juni van dit jaar kondigde Sensata Technologies B.V. aan dat zij haar Europese hoofdkantoor en laboratoria per eind 2016 verhuist naar Westermaat Campus in Hengelo.

Duurzame ambities

De nieuwbouw van sensorenfabrikant Sensata Technologies op Westermaat Campus in Hengelo moet tot de top 3 van duurzaamste gebouwen van Nederland gaan behoren. De Wierdense vastgoedontwikkelaar Gerhard Schröder staat op de tiende plek op de ranglijst van 'duurzame Nederlanders'. Die lijst wordt opgesteld door het internetplatform Duurzaamgebouwd.nl en de Dutch Green Building Council.

Strategische locatie

De nieuwe locatie is strategisch gelegen aan de A1, goed bereikbaar per openbaar vervoer en biedt met kantoren en laboratoria ruimte aan de ongeveer 300 medewerkers. Daarnaast biedt het mogelijkheden tot uitbreiding, wanneer dit in de toekomst nodig mocht zijn.

Veiligheid, efficiency en comfort

Sensata Technologies Holding NV is een van 's werelds toonaangevende leveranciers van sensoren, elektrische beveiligingen en powermanagement oplossingen met productie en business centers in zestien landen. Producten van Sensata verbeteren de veiligheid, de efficiency en het comfort van miljoenen mensen. Zij worden o.a. toegepast in de automotive, huishoudelijke producten, vrachtwagens, luchtvaart, verwarming, airconditioning en telecommunicatie sectoren. Bezoek de Sensata website (www.sensata.com)voor meer informatie.
Sensata Technologies - vooraanzicht
sensata1
sensata2

Laadpalen op Campus Westermaat

Deurloo Laadoplossingen , gevestigd op de Westermaat de Veldkamp, gaat laadpalen op de Westermaat Campus leveren. De eerste twee laadpalen worden bij Normteq geplaatst. Meerdere bedrijven hebben reeds een offerte aangevraagd.

Bedrijven op de Campus die interesse hebben kunnen zich via parkmanagement aanmelden (j.hommersom@klapwijkparkmanagement.nl).

Laadpaal Normteq


26 JUNI 2015 TRUMPF Nederland neemt afscheid van directeur GER VAN DER ENDT/ nieuwe directeur wordt voorgesteld.

26 juni 2015 heeft TRUMPF Nederland groots afscheid gevierd van haar directeur Ger van der Endt vanwege de pensioengerechtigde leeftijd, in het bijzijn van relaties, pers en klanten uit het gehele land.

Tot grote verrassing voor Ger van der Endt heeft burgermeester van Hengelo de heer Sander Schelberg de eer gehad om Ger van der Endt tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau te mogen decoreren.

Ger van der Endt heeft zich in zijn gehele loopbaan zodanig ingezet om zijn visie op het beleid binnen TRUMPF Nederland zo neer te zetten dat dit in zijn gevoerde strategie heeft geresulteerd in een groei van het personeelsbestand, zelfs in tijden van recessie.

Ger van der Endt is groot voorstander om jong talent een kans te geven binnen de organisatie. Innovatie en opleidingsmogelijkheden staan zeer hoog in het vaandel bij Ger van der Endt en derhalve ook bij TRUMPF Nederland.

Daarnaast is zijn inzet in landelijke commissies zoals bijvoorbeeld een bestuursfunctie bij de Federatie Productie Technologie van grote waarde geweest. Door zijn inbreng en beeld voor beleidvoering heeft de algehele nederlandse industrie een bepaalde koers gevolgd, welke uiteindelijk zeer positief is voor de algehele nederlandse industrie.

Tevens staat Ger van der Endt bekend als een maatschappelijk betrokken persoon en heeft zich hiervoor ook ruim ingezet.

Dit alles heeft mogen resulteren in een welverdiende decoratie tot Ridder.

Vanuit de TRUMPF Holding heeft Herrn Dr. Lars Grünert op 26 juni 2015 de heer Menko Eisma voorgesteld als de nieuwe directeur voor TRUMPF Nederland ingaande 1 juli 2015, het nieuwe boekjaar voor TRUMPF.

Menko Eisma is tot aan de benoeming verkoopdirecteur bij TRUMPF Nederland, maar zal in de toekomst ook als verantwoordelijke voor de verkoopafdeling blijven fungeren.


IMG_9845  IMG_0034  IMG_9785

PERSBERICHT

Sensata Technologies kondigt plannen aan om haar Europeese hoofdkantoor en laboratoria te verhuizen van Almelo naar Westermaat Campus in Hengelo.

ALMELO, Nederland (June 4, 2015) – Sensata Technologies B.V. kondigt plannen aan dat zij haar Europeese hoofdkantoor en laboratoria per eind 2016 zal verhuizen van Almelo naar Westermaat Campus in Hengelo.

De nieuwe lokatie welke strategisch is gelegen aan de A1, goed bereikbaar per openbaar vervoer, biedt met kantoren en laboratoria ruimte aan de ongeveer 300 medewerkers. Daarnaast biedt het mogelijkheden tot uitbreiding, wanneer dit in de toekomst nodig mocht zijn.

“Op de huidige locatie in Almelo is er gebrek aan ruimte, daarnaast voldoet het pand niet meer aan de eisen die aan een hedendaags kantoor-, en laboratoriumomgeving gesteld worden. Het nieuwe flexibele en high-tech gebouw biedt de huidige medewerkers een vooruitstrevende werkomgeving en zal daarnaast leiden tot meer aantrekkingskracht van nieuw talent” aldus Sensata Managing Director Geert Braaksma.

Het nieuwe pand zal zeer duurzaam worden gebouwd en ingericht, daarnaast zal het worden voorzien van alle moderne technische voorzieningen. Vastgoedontwikkelaar Schröder zal het project begeleiden.

About Sensata Technologies

Sensata Technologies Holding NV is een van 's werelds toonaangevende leveranciers van sensoren, elektrische beveiligingen en powermanagement oplossingen met productie en business centers in zestien landen. Producten van Sensata verbeteren de veiligheid, de efficiency en het comfort van miljoenen mensen. Zij worden o.a. toegepast in de automotive, huishoudelijke producten, vrachtwagens, luchtvaart, verwarming, airconditioning en telecommunicatie sectoren.

 Bezoek de Sensata website voor meer informatie www.sensata.com.

Sensata Technologies - vooraanzicht


Bodemonderzoek op Campus

Op Wetermaat campus wordt op dit moment een bodemonderzoek verricht. Dit omdat het huidige bodemonderzoek verlopen is. Voor een omgevingsvergunning is een recent bodemonderzoek nodig.

Tijdsplanning:

•             Uitvoering veldwerk: 28, 29 mei & 1 juni;

•             Grondwatermonstername: week 24;

•             Levering concept rapportage : week 26;

•             Levering definitieve rapportage : week 27.

 
DVEP pand opgeleverd

Op vrijdag 24 april jl. is het pand van De Vrije Energie Producent (DVEP) aan de Jan Tinbergenstraat opgeleverd

foto-DVEP

April 2015 - Subsidie laadpalen Hengelo

De gemeente Hengelo heeft subsidie verkregen van de  provincie Overijssel voor 20 laadpalen. Allego (dochteronderneming van Alliander) gaat deze plaatsen en beheren.

De komende tijd zullen zij bepalen waar de palen het meest nodig zijn en het best in te passen zijn. Voor die bedrijven die belangstelling hebben voor een laadpaal in eigen beheer, wordt u doorverwezen naar Deurloo Laadoplossingen (Westermaat de Veldkamp).Glasvezel op Westermaat

We zijn aan het onderzoeken of het mogelijk is om de Westermaat Zuid-Oost en Zuid-West te verglazen in samenwerking met Cogas. Vanaf 40 aansluitingen is het mogelijk om de aansluitkosten en maandelijkse kosten laag te houden en het dus aantrekkelijk te maken bedrijven aan te sluiten op het open Cogas netwerk.

Drie leden, WESERVE BV, Voicedata BV en IP Linq, zijn druk bezig dit initiatief in goede banen te leiden en komen graag met u in contact.

Indien u interesse heeft in glasvezel bekijk dan op www.glasvezelwestermaat.nl de mogelijkheden en tariefstelling. Om u aan te melden als geïnteresseerde kunt u snel en eenvoudig het contactformulier op de website invullen.